Home / Informacion / Ceremonia e inaugurimit te punimeve te rehabilitimit te furnizimit me uje

Ceremonia e inaugurimit te punimeve te rehabilitimit te furnizimit me uje

Ne daten 21 Prill 2015 u zhvillua ceremonia e inaugurimit te punimeve te rehabilitimit te furnizimit me uje per qytetet Berat- Kuçove, nje projekt i bashkefinancuar nga BE (IPA 2010) dhe Qeveria Gjermane dhe implementuar nga Banka Gjermane per Zhvillim KfW.

Qeveria Shqiptare ka marre financim nga Qeveria Federale e Gjermanise, BE dhe Qeveria Zviceriane per Programin e Infrastruktures Bashkiake, komponenti I dhe II. Keto programe do te financohen nga KfW dhe implementohen nga Ndermarjet e Ujesjelles Kanalizime ne 8 qytete, perfshire Beratin dhe Kucoven.
Qellimi i pergjithshem i programit eshte te siguroje nje furnizim me uje te paster dhe te sigurt duke mbuluar kostot me tarifat dhe duke reduktuar humbjet ne rrjet.

Te pranishem ne ceremoni Ambasadori i Gjermanise ne Shqiperi Z. Hellmutt Hoffmann, Drejtori i KFW per Europen Juglindore dhe Turqine Z. Christoph Tiskens , perfaqesuesja e Delegacionit te BE ne Shqiperi Z. Anghelakis , Ministrat Nasip Naco dhe Ermonela Felaj , Deputete , Autoritete Lokale, qytetare etj.

Punimet do te zbatohen nga kompania Gjermane JV Pffeiffer dhe Kompania Albstar dhe do te zgjasin per nje afat dy vjecar.